לדלג ל תוכן

יוצאים לדרך: משיקים יחד עם הספקים שלנו את יוזמת החקלאות המתחדשת

פורסם:

בשנת 2021 הודענו ביוניליוור על היעדים שהצבנו לעצמנו בתחום החקלאות המתחדשת. הבנו שיש צורך לשנות את המצב הקיים, בכדי להתגבר על משבר האקלים ולהגן על הסביבה והגידולים. כעת, אנחנו שואפים לרתום גם את החקלאים והספקים שלנו.

Ground-level perspective of a field of tomato plants, with ripe fruit in the foreground and farmer blurred in the background

בשנת 2050 צפויים לחיות על כדור הארץ 10 מיליארד איש – ואת כולם יהיה צריך להאכיל. בשביל להתמודד עם המשימה הזו, נצטרך לשנות באופן דרמטי את האופן שבו אנחנו מגדלים ומייצרים מזון.

בלב האסטרטגיה העסקית שלנו ביוניליוור נמצא שימוש בחקלאות בת-קיימא, שכוללת שימור וניצול מיטבי של אנרגיה ומשאבים. כעת, אנחנו פועלים על מנת להגדיל את מגוון הדרכים לייצור הגידולים החקלאיים שלנו, באמצעות שיטות של חקלאות מתחדשת.

אז מה זה בעצם חקלאות מתחדשת?

בהקשר של גידולים חקלאיים, המשמעות היא אימוץ טכניקות גידול הוליסטיות המתמקדות בהשפעה החיובית על האקלים, הקרקע, המים, המגוון הביולוגי והמחייה. למשל, במקום דשנים כימיים וקוטלי חרקים המזיקים לסביבה, משתמשים בחקלאות מתחדשת בהדברה טבעית, גידול מיני צמחים מסביב לגידולים חקלאיים, ונטיעת עצים ושיחים. אלה מסייעים בסילוק פחמן דו חמצני מזיק ובשיפור מחזור המים.

הספקים שלנו הם לב התהליך

לספקים שלנו יש תפקיד חשוב ומרכזי במעבר אל חקלאות מתחדשת. לכן, ב-6 ביולי יזמנו אירוע היברידי בו הצגנו להם את היעדים החדשים שלנו. באירוע, בו השתפפו מעל 140 ספקים ו-40 אנשי הנהלה של יוניליוור, חלקנו את החזון, הערכים ומסגרת העקרונות החדשה שלנו הלכה למעשה בשיתוף עם מומחים בתחום.

בהמשך, הסברנו שעל מנת להמיר את העקרונות והשאיפות למעשים בפועל, אנחנו שואפים לתקשורת ושיתוף פעולה הדדי, גם איתם, וגם עם ספקים נוספים שעובדים איתנו ברחבי העולם. חידדנו שהמעבר אל חקלאות מתחדשת תתבצע תוך התחשבות בייחודיות ובאתגרים המאפיינים כל מיקום גיאוגרפי, סוגי יבול ואקלים.

אריק סובייראן, ראש תחום הקיימות של יוניליוור ומנכ"ל קרן האקלים והטבע, השתתף באירוע וקרא לספקים להצטרף אלינו למסע שהתחיל בשנה שעברה: "אנחנו משיקים אתכם היום את המסע שלנו לעבר חקלאות מתחדשת, ואת ההמשך למה שכבר התחלנו יחד ושאנחנו רוצים להמשיך ולחזק אתכם", אמר סובייראן.

"בחודשים הקרובים אנחנו שואפים לייצר תהליך שיעזור לנו ליישם יחד את העקרונות שלנו. השאיפה היא לייצר בנינו דיאלוג. אנחנו רוצים לשמוע אתכם, השותפים שלנו, ולעבוד יחד על תוכניות פעולה מתואמות בנושא".

בשנה שעברה, מותג "קנור" השיקו מגוון פיילוטים בנושא בשיתוף פעולה עם ספקים שונים. "קנור" התחייבו לקדם כ-50 פרוייקטים בנושא עד לשנת 2025. כעת, אנחנו ביוניליוור שואפים להגדיל את היקף ההתקשרות שלנו עם מגוון רחב יותר של ספקים. הדבר הודגש על ידי החקלאית סופי גרגורי מבריטניה, בדיון בפאנל החקלאים שלנו: "המפתח הוא להתחיל עם חווה מיוחדת לחקלאות המתחדשת, בתור פיילוט", היא אמרה. "כך יתאפשר לחקלאים ללמוד אחד מהשני וזו דרך מצוינת להעמיק בנושא".

על מערכת היחסים עם החקלאים וכיצד לרתום אותם לנושא, אמר החקלאי מארק איסבל: "חשוב להימנע מלהכתיב לחקלאים איך הדברים צריכים לקרות, אלא להקשיב לנו, לשאול אותנו שאלות ולהראות לנו את היתרונות של יישום השיטות של חקלאות מתחדשת".

שתיל באדמה

מיישמים את העקרונות בשטח

כחלק מהאירוע, יצא לנו להקשיב וללמוד מכאלו שכבר לקחו ולוקחים חלק בפרוייקטים של "קנור". רובם החלו בשנת 2021 וכבר מובילים לתוצאות בשטח.

דיוויד בולנג'ר, סמנכ"ל חברת המזון "ארלה", איתה יוניליוור משתפת פעולה, הדגיש את החשיבות שבאיסוף נתונים והסקת מסקנות על מנת למדוד את ההשפעה של המעבר לחקלאות מתחדשת לאורך זמן: "אנחנו יכולים לשפר רק את מה שאנחנו יכולים למדוד. 'ארלה' הייתה מהראשונות שיצרו מסד נתונים גדול עם נתונים שהגיעו היישר מהחקלאים. הם מתבקשים לאסוף נתונים על פחמן דו חמצני, מגוון ביולוגי, קרקע, רווחת בעלי חיים ונושאים רבים אחרים, מה שיאפשר לנו להפיק את הלקחים בנוגע לתהליכים השונים וגם לעזור לחקלאים שעדיין נמצאים בתחילת דרכם".

גם חברת "ארדו", ספקית הירקות של יוניליוור, הייתה חלק מהאירוע. החברה לקחה חלק בפרויקטיים השונים של חברת "קנור" בשנה שעברה, הנוגעים לנושא זה בדיוק. כעת, השאיפה היא להמשיך את שיתוף הפעולה כדי להרחיב את התוצאות וההשפעה עוד יותר.

ברנרד האספסלג, סמנכ"ל התפעול של "ארדו", אמר: "המטרה שלנו היא להרחיב את ההצלחה שהשגנו. יחד עם יוניליוור, אנו עובדים על המעבר מחקלאות בת קיימא המבוססת על ניהול היבול בצורה חסכנית וירוקה, אל גישה הוליסטית יותר של חקלאות מתחדשת, שתשפיע בצורה חיובית על הקרקע, המים וגם על החקלאים עצמם".

צעד קטן בדרך למטרה גדולה

האירוע נתן לנו הזדמנות להדגיש את היתרונות עבור הספקים והחקלאים ביישום השיטות של החקלאות המתחדשת. עבורם, מדובר בבנייה של עמידות לעסק שלהם אל מול דפוסי מזג אוויר קיצוניים יותר, תנודתיות במחירי המזון ומחסור במשאבים.

אנחנו מאמינים כי ההשקעה בחקלאות מתחדשת תעשה הבדל מוחשי ומדיד בהפחתת פליטת גזי חממה, בשמירה על הסביבה וגם במחייתם של אנשים. מדובר רק על שיתוף פעולה התחלתי עם השותפים שלנו לאורך הדרך, אך זהו צעד חשוב והכרחי ביותר בדרך להשגת המטרות והיעדים שלנו.

חזרה לתחילת הדף