לדלג ל תוכן

מחקר חדש חושף: מהו המרכיב הסודי לחיזוק ההגנה הטבעית של העור שלנו?

פורסם:

מחקר חדש ומשותף של חברת יוניליוור, IBM, וחוקרים ממרכז "Hartree" לטכנולוגיה ומדע באנגליה, חושף את הויטמין שעשוי להוביל לדור חדש של מוצרי היגיינה, שמחזקים את ההגנה הטבעית של גופנו.

יד מושטת אל רקע שחור, מכוסה בנקודות צבעוניות

בכל יום, העור שלנו בא במגע עם חיידקים מזיקים. במרבית המקרים, הגוף מסוגל להשמיד אותם בזכות הפפטידים (שרשרת קצרה של חומצות אמינו) הנוצרים באופן טבעי על ידי תאי העור ומשמשים כקו ההגנה הראשון כנגד אותם מזיקים מיקרוסקופיים. ועדיין, ישנם מקרים בהם גופנו זקוק להגנה נוספת לזו הטבעית. האם וכיצד אפשר להגביר הגנה זו? מסתבר שהסוד טמון במרכיב בסיסי בתעשיית הקוסמטיקה.

על מנת לבחון ולענות על שאלה זו בדיוק, בוצע מחקר מרתק בשיתוף פעולה של שלושה צוותים: מיקרוביולוגים וחוקרים בתחום העור בחברת יוניליוור, מומחי בינה מלאכותית, ומומחי חישוב קוואנטי בחברת IBM וחוקרים ממרכז "Hartree" לטכנולוגיה ומדע.

בעבר, בוצע מחקר על ידי מדענים של יוניליוור בהודו, אשר גילו לראשונה כי ויטמין B3 יכול להגביר את היעילות של הפפטידים בעורנו, וגם את מספרם. במחקר החדש, שלושת הצוותים שאפו לגלות מידע נוסף.

מגבירים את עוצמת הפפטידים

"רצינו לבחון האם שילוב של ויטמין B3 עם פפטידים אנטי-מיקרוביאליים טבעיים, יעזור לפיתוח מוצרים שישלימו את ההגנה הטבעית של העור מפני חיידקים מזיקים", אומר ד"ר מייקל הופטרוף ממכון המחקר והפיתוח של יוניליוור. "הניסויים שלנו, בשילוב עם עבודת הסימולציה החישובית של מרכז 'Hartree' ו-IBM הראו שזו אכן אפשרות".

במסגרת ניסויים שבוצעו בחברת יוניליוור העולמית, הוכח כי השיטה הזו אכן עובדת, וכי ניתן להוסיף את הויטמין למוצרי היגיינה וקוסמטיקה שונים לצורך העצמת הביצועים של הפפטידים, והגברת רמת ההיגיינה לידיים ולעור.

העוצמה בשיתוף פעולה טכנולוגי-מדעי

באמצעות טכנולוגיית מחשוב במרכז "Hartree", ונתונים מחקריים של מדעני יוניליוור ו-IBM, נוצרו מודלים חישוביים של ממברנות חיידקים ותאים אנושיים, הכוללים בתוכם את הפפטידים ואת וויטמין ה-B3.

לאחר מכן, בוצעו סימולציות באמצעות מודלים אלו, כדי לראות כיצד ויטמין ה-B3 הגביר את פעילות הפפטידים שנצמדו אל קרום החיידקים המזיקים, ונלחמו בהם. הדמיות אלו מספקות שפע של תובנות חדשות ומפורטות שיכולות להפוך לבסיס לפיתוח מוצרי היגיינת עור וקוסמטיקה חדשים, וחומרים אחרים המעודדים פפטידים, תוך כדי עמידה בתקנות.

"בינה מלאכותית ולמידת מחשב יכולים לגלות עוד מאיצים שונים, שאיננו מודעים אליהם כיום", אומר ד"ר אמיטבה מג'ומדר, מדען מחקר בכיר ביוניליוור. "הטכנולוגיה החדשה הזו יכולה להוביל לקשרים בין נתונים שאנחנו לא יכולים למצוא, וזה הכוח המדהים שלה".

חזרה לתחילת הדף