יוניליוור עצמה התחייבה להעסיק לפחות איש או אשת צוות אחד עם מוגבלות בכל הפקה שתקציבה גבוה מ- 100 אלף יורו. היוזמה של יוניליוור לשלב אנשים עם מוגבלות בהפקות מבקשת להשיג מספר מטרות: ראשית, גיוון והכללה של עובדות ועובדים בתוך החברה. שנית, מתן כלים ורכישת ניסיון לאנשים עם מוגבלות, שיאפשרו להם גם להשתלב בחברה ובתעשייה, וגם מקום להתנסות ולעשות את צעדיהם הראשונים בתחום. שלישית, מתן במה ליוצרי התוכן כדי שיעוררו את מודעות הצופים והצרכנים ויוצרים מקום לשיח פתוח, מקבל ומכיל.
לקמפיין קדם מחקר שנעשה על ידי יוניליוור העולמית ומצא כי 73% מיוצרי תוכן ואנשי הפקה עם מוגבלות מרגישים שהתעשייה שוללת אותם בעקבות המוגבלות שלהם. בנוסף לכך מחקר משנת 2022 על ייצוג בטלוויזיה מצא כי 34% מאוכלסיית האנשים עם המוגבלות מרגישים חוסר ייצוג בתקשורת. עוד הוא מצא כי 52% מהנשאלים ענו שגם כשהיו מיוצגים, זה היה בצורה לא מדויקת.
המחקר חושף את ההזדמנות שיש לתעשיית השיווק והפרסום להעצים את אופן העבודה בחברה, ולהעמיק את קשריה עם צרכנים מגוונים מקהילות שונות באמצעות שיתוף פעולה עם יוצרי תוכן ואנשי מקצוע נוספים עם מוגבלות.
יוצרי תוכן עם מוגבלות נמצאים כבר תקופה ברשתות החברתיות. הם הופכים את הרשת למכילה, פתוחה, וסבלנית יותר. יוניליוור העולמית מאמינה שהשתתפותם בפרויקט "אמונה בכישרון" יוצרת סקרנות אצל צופות וצופים ששמחים לראות אנשים מגוונים על המסך. בנוסף לזאת, נוצר גם עניין לשמוע את יוצרי התוכן מספרים על עצמם ומנפצים סטיגמות שהתקבעו על המוגבלות שלהם.
כאחד המפרסמים הגדולים בעולם, יוניליוור רוצה לתמוך בתעשיית ההפקה, ולהפוך אותה למכילה ונגישה יותר עבור אנשים עם מוגבלות. יוניליוור מזהה לא רק את הכישרונות והיכולות שלהם, אלא גם את ההשפעה ששיתוף הפעולה איתם יביא למסך, לצופים ולעוקבים.
אלין סנטוס, מנהלת מותג ראשי ומנהלת הגיוון וההכללה ביוניליוור העולמית מספרת: "כשאנחנו שואפים להיות יצירתיים יותר בעולמות הפרסום ויוצרים קשרים עם אנשים ממגוון רחב של עולמות, צריך לשאוף לכלול שם עובדים עם מוגבלות". סנטוס מסכמת: "יחד איתם, אפשר לשבור סטריאוטיפיים שזמנם עבר".
דנה קאדן, מנהלת הפקת הפרסום של יוניליוור, הוסיפה: "אנו מחויבים לשנות את הדרך בה אנו פועלים בהפקות מסחריות כדי להבטיח שנרתום את כל הכישרונות הגדולים מקהילת אנשים עם מוגבלות. למרות שעדיין יש לנו הרבה מה ללמוד, אם מותגים נוספים יוכלו להפוך את ההון האנושי שלהם למכיל יותר, הם לא רק ייצרו יותר הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות, אלא גם ירוויחו מאוד מהיצירתיות שהם יביאו לתעשייה שלנו".